Logo az.boatexistence.com

Delokalizasiya turşuluğu artırırmı?

Mündəricat:

Delokalizasiya turşuluğu artırırmı?
Delokalizasiya turşuluğu artırırmı?

Video: Delokalizasiya turşuluğu artırırmı?

Video: Delokalizasiya turşuluğu artırırmı?
Video: Mədə turşuluğu artan zaman rejim 2024, Iyul
Anonim

Elektronların delokalizasiyası yük sıxlığını azaldır, sabitliyi artırır. Rezonansa görə elektronları delokalizasiya edən konyuqa əsaslı turşu, lokallaşdırılmış elektronları olan konyuq əsaslı turşudan daha turşudur.

Delokalizasiya əsaslılığı artırırmı?

Bu delokalizasiya bazanın dayanıqlığını artırır. Daha yüksək sabitlik aşağı reaktivliyə səbəb olur. Protonla paylaşılan elektron cütünün rezonans delokalizasiyasına malik olan baza buna görə də bu xüsusiyyəti olmayan bazadan daha az əsas olacaqdır.

Sabitlik turşuluğu artırırmı?

Turşu proton itirildikdən sonra daha mənfi hala gəldiyi üçün, yeni tək cütün konjugat bazadakı sabitliyi reaksiyanın nə qədər əlverişli olacağını müəyyən edən əsas amildir. Başqa sözlə: konjugat bazanı sabitləşdirən hər hansı amil turşuluğu artıracaq

Rezonans turşuluğu artırırmı?

Qısa cavab: birləşmiş bazanı sabitləşdirən rezonans strukturları turşuluğu artıracaq.

Benzol halqası turşuluğu artırırmı?

Bunların hamısı kiçik rezonansa töhfə verənlər olsa da (mənfi yük daha çox elektronmənfi oksigenə deyil, karbona yerləşdirilir), buna baxmayaraq, onlar fenolun turşuluğunaəhəmiyyətli təsir göstərirlər. proton. Əsasən, benzol halqası rezonansla elektron çəkən qrup kimi fəaliyyət göstərir.

Tövsiyə: