Logo az.boatexistence.com

Serial kombinasiyada hansı lampa daha parlaq yanır?

Mündəricat:

Serial kombinasiyada hansı lampa daha parlaq yanır?
Serial kombinasiyada hansı lampa daha parlaq yanır?

Video: Serial kombinasiyada hansı lampa daha parlaq yanır?

Video: Serial kombinasiyada hansı lampa daha parlaq yanır?
Video: 12 volt adaptörden 14.4 voltluk Akü şarj cihazı yapmak. İstenirse 13.2 volt bekleme voltajı. 2024, Bilər
Anonim

Serial dövrədə 80W lampa 100W lampa əvəzinə yüksək enerji sərfiyyatı səbəbindən daha parlaq işıq saçır. Paralel dövrədə 100 Vt lampa 80 Vt lampa əvəzinə yüksək enerji itkisi səbəbindən daha parlaq işıq saçır. Daha çox enerji sərf edən lampa daha parlaq olacaq.

Hansı lampa sıra və ya paralel olaraq daha parlaqdır?

Paralel olan lampalar seriyalı lampalardan daha parlaqdır. Paralel dövrədə hər lampa üçün gərginlik dövrədəki gərginliklə eynidir.

Hansı lampa daha parlaq yanacaq?

Hansı lampanın daha parlaq yanacağını tapmaq üçün onların hər biri üzrə enerji sərfiyyatını tapmalıyıq. Gərginlik eyni olduğu üçün P=(VV)/R münasibətindən deyə bilərik ki, i müqaviməti aşağı olan lampa üçün enerji itkisi daha yüksək olacaq.e. 60W lamp Beləliklə, 60W lampa paralel bağlantıda daha parlaq olacaq.

Serialdakı ilk lampa daha parlaqdır?

Yüksək müqavimətli lampalar daha parlaqdır seriyalı dövrələrdəSerialdakı iki ampul eyni deyilsə, bir lampa digərindən daha parlaq olacaq. Parlaqlıq həm cərəyandan, həm də gərginlikdən asılıdır. … Beləliklə, seriyalı yüksək müqavimət lampaları daha parlaqdır, çünki onlar daha böyük p.d. onların arasında.

Hansı dövrədə lampalar daha parlaq parlayacaq?

sadə paralel dövrədə iki lampa hər biri batareyanın tam gərginliyindən həzz alır. Buna görə paralel dövrədəki lampalar seriyalı dövrədəki lampalardan daha parlaq olacaqdır. Paralel dövrənin digər üstünlüyü ondan ibarətdir ki, əgər bir dövrə ayrılıbsa, digəri enerjili qalır.

Tövsiyə: