Sikloheptatrienil anion aromatikdir?

Mündəricat:

Sikloheptatrienil anion aromatikdir?
Sikloheptatrienil anion aromatikdir?

Video: Sikloheptatrienil anion aromatikdir?

Video: Sikloheptatrienil anion aromatikdir?
Video: Aromatic stability III | Aromatic Compounds | Organic chemistry | Khan Academy 2024, Oktyabr
Anonim

Üzvi kimyada tropilium ionu və ya sikloheptatrienil kationu [C 7 H formuluna malik aromatik növdür 7]+.

Sikloheptatrienil anion niyə aromatik deyil?

Sikloheptatrienil anion (tropilium anion) 8 pi elektron sisteminə malikdir, buna görə də o, antiaromatik olmalıdır, lakin bir karbondakı əlavə tək cüt bu karbonun sp3 hibridləşməsinə səbəb olacaq və bu əlavə elektronları yerləşdirəcək. sp3 orbitallarından birində Bu, onu qeyri-planar və qeyri-aromatik edəcək.

Sikloheptatrienil kation aromatikdir, ya yox?

Sikloheptatrien aromatik deyil və - CH2- qrupunun olması səbəbindən üzük planar deyil. Metilen qrupundan hidrid ionunun çıxarılması planar və aromatik sikloheptatrien kationunu verir, buna tropilium ionu da deyilir.

Anionlar aromatikdir?

Aromatik anionlar

Anionlarda mənfi yük daşıyan tək elektron cütü əlavə olunur. … Lakin yuxarıdakı müsbət analoqundan fərqli olaraq, bu anion sistemə əlavə tək cütlük verir. Bu molekul siklikdir, planardır, birləşir və Huckel qaydasına əməl edir.

Siklopentadien anion aromatikdir?

Siklopentadienil kation antiaromatik, siklopentadienil anion isə aromatikdir … Bununla belə, (4n+2)π elektronları olmadığı üçün Hukelin aromatiklik qaydasına cavab vermir. və buna görə də aromatik deyil. Lakin onun 4n\pi elektronu var (4 pi elektron olduğu üçün n 1-ə bərabərdir).

Tövsiyə: