Logo az.boatexistence.com

Siklooktatetraen niyə planar deyil?

Mündəricat:

Siklooktatetraen niyə planar deyil?
Siklooktatetraen niyə planar deyil?

Video: Siklooktatetraen niyə planar deyil?

Video: Siklooktatetraen niyə planar deyil?
Video: Organic chemistry: Aromatic compounds: Dication of Cyclooctatetraene (COT) 2024, Bilər
Anonim

Bu planarlığın olmamasının səbəbi odur ki, müntəzəm səkkizbucaqlının daxili bucaqları 135 dərəcə, sp2 bucaqları isə 120 dərəcədə ən sabitdir. Gərginliyin qarşısını almaq üçün molekul qeyri-planar həndəsə qəbul edir.

Siklooktatetraen müstəvi molekuldurmu?

Cyclooctatetraene çəllək (yəni, qayıq kimi) uyğunluğu qəbul edir. planar olmadığı üçün 4n π-elektrona malik olsa da, bu elektronlar delokalizasiya olunmur və konyuqasiya olunmur. Bu səbəbdən molekul aromatik deyil.

Siklooktatetraen Dianion niyə planardır?

Dianion şəklində olan siklooktatetraen (COT(2-)) neytral analoqundan fərqli olaraq CC bağları bərabərləşmiş müstəvi quruluşu qəbul etdiyinə görə qismən və ya tam aromatik hesab olunur.

Siklooktatetraen niyə antiaromatik deyil?

Daha əvvəl təsvir edilən aromatiklik meyarları baxımından siklooktatetraen aromatik deyil, çünki o, 4n + 2 π elektron Hukel qaydasını təmin edə bilmir (yəni onun təki yoxdur) π elektron cütlərinin sayı). … Beləliklə, əgər siklooktatren planar olsaydı, bu, anti-aromatik, sabitliyi pozan bir vəziyyət olardı.

Siklooktatetraen antiaromatikdir, yoxsa aromatik deyil?

Siklooktatetraen ilk üç aromatiklik meyarından birini pozduğu üçün (planar deyil), onu qeyri-aromatik kimi təsvir etmək daha yaxşıdır.

Tövsiyə: