Logo az.boatexistence.com

Telosentrik xromosom nə edir?

Mündəricat:

Telosentrik xromosom nə edir?
Telosentrik xromosom nə edir?

Video: Telosentrik xromosom nə edir?

Video: Telosentrik xromosom nə edir?
Video: Pertemuan II Genetika-Substansi Genetika 2024, Bilər
Anonim

Telosentrik xromosom sentromeri bir ucunda yerlesen xromosomdur Sentromer xromosomun ucuna cox yaxin yerlesir ki, bu da p qollarinda deyil, ya da ki, görünmək. Sentromeri mərkəzdən daha yaxın olan xromosom subtelosentrik olaraq təsvir edilir.

Telosentrik xromosomun funksiyası nədir?

maderaspatensis altı cüt telosentrik xromosomlar meyoz zamanı müntəzəm seqreqasiya göstərir Bu çubuqşəkilli xromosomların ucları mitotik anafaza zamanı qütblərə doğru proqnozlaşdırılır. Bunlar onların terminal uclarında funksional sentromerin olmasının göstəricisidir.

Telosentrik nədir?

: sentromerin terminalda yerləşdiyi yerdə yalnız bir xromosom qolu telosentrik xromosom var.

Telosentrik və Metasentrik xromosom nədir?

Sentromerləri görünən şəkildə mərkəzdən kənarda yerləşən xromosomlara submetasentrik deyilir. Akrosentrik və telosentrik xromosomlarda sentromerlər müvafiq olaraq,xromosomunun çox yaxınlığında və sonunda yerləşir. Telosentriklər vəziyyətində sentromer telomere bitişik olan xromosomun sonundadır.

Akrosentrik və Telosentrik arasındakı fərq nədir?

Telosentrik və akrosentrik xromosom sentromerin mövqeyinə görə bir-birindən fərqlənir Telosentrik xromosomlar xromosomların sonunda və ya terminal hissəsində, akrosentrik xromosom isə mərkəz və alt terminal mövqeyində olan terminal arasında mövcuddur.

Tövsiyə: